Prei-kervelsoep met gebakken kippenreepjes
|
Ingrediënten: 4 personen
|
-
1 dubbele borstfilet van braadkip
-
3 porties kervel (diepvries)
-
3 preien
-
2 aardappelen
-
2 eetl. olijfolie
-
1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost
in 1 Liter heet water)
-
1/3 koffiel. kerriepoeder
-
peper en zout
Voorbereiding:
15 min.
|
Bereiding:
|
45 min.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de preiringen 3 min.
-
Leg er de kippenborstfilet bovenop.
-
Voeg de aardappelstukjes toe en overgiet met de kippenbouillon.
-
Dek af en laat zachtjes 30 min. koken.
-
Verwijder de kippenborstfilet.
-
Voeg de diepgevroren kervelporties toe en mix alles tot een gladde soep.
-
Snij de gekookte kippenborstfilet in fijne reepjes.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de reepjes kip goudbruin.
-
Kruid met kerriepoeder, peper en zout.
Afwerking:
Tip:
-
Gebruik eventueel diepgevroren prei en kip.
-
Zo hebt u minder werk en gaat het sneller.
-
Een streepje room erbij.
-
Verse kervel:voeg 1 bakje kervel op het laatste toe, warm even door en mix de soep glad.
-
Hou wat plukjes kervel opzij als versiering.
|